Terug naar alle evenementen

Kaeng Tom Yam ແກງ+ຕົ້ມຍໍາ

De basis van de soep (Kaeng ແກງ) Tom yam (ຕົ້ມຍໍາ) bestaat uit kokosmelk en bouillon. Verschillende verse aromatische ingrediënten worden in plakjes gesneden, grof gestampt en gestoofd, zoals citroengras, limoenblaadjes, lao-pepers, sjalotjes en knoflook. Groenten worden toegevoegd, zoals ui en tomaat. Het is ook mogelijk te kiezen voor een soep die paddenstoelen bevat, en wel oesterzwammen.
Vervolgens voegen wij vis, garnalen, gemengde zeevruchten, varkensvlees of kip toe.
Als het vlees gaar is, komen de eindaroma's aan bod, waarvan de smaak door hitte vernietigd zou worden, zoals vissaus en limoensap. Tot slot is er de toevoeging van een pasta genaamd nam phrik phao (น้ำพริกเผา), gemaakt van garnalen, chili’s, sjalotten en knoflook. Dit zorgt voor zoete, zoute en kruidige smaken.
Afsluitend wordt de soep bedekt met vers gehakte korianderblaadjes.

Het is aan te raden bij de soep onze nassi of een andere rijst te serveren.

Overlegt u even met ons over de gewenste samenstelling en combinaties.

Vorige
Vorige
1 juli

Laab ລາບ+ໄກ+ຫນູ+??

Volgende
Volgende
4 juli

Lao salade